Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sizi Böyle Alalım - Laz Böreği

Laz Böreği

Şerbet için, suyla şeker kaynatılır, birkaç damla limon suyu eklenir. Şerbet soğutulur. Krema için yumurta sarıları toz şeker ve un ile karıştırılır. Ardından sütle krema halinde pişirilir. Arzu edilirse içine vanilya veya karabiber eklenebilir. Krema biraz soğuttuktan sonra ayrı bir yerde hamur yoğurulur. Bunun için bütün hamur malzemeleri bir araya getirilip yoğurulur. 16 parçaya ayrılan hamurun 8 katı aşağıya sekiz katı yukarı gelecek şekilde üzerine nişasta konarak ve katların arasına eritilmiş tereyağı sürülerek tepsinin içine yerleştirilir. Sekiz katın arasına muhallebinin tamamı dökülür. Kalan sekiz katta yerleştirilir. Daha sonra bir bıçak yardımıyla kesilir. Üzeri yağlanmış hali ile fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra da üzerine şerbeti verilir ve servise hazır hale getirilir.

ÖNE ÇIKAN VİDEOLAR