Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sizi Böyle Alalım - Karadeniz Usulü Hamsili Pilav

Karadeniz Usulü Hamsili Pilav

Öncelikle yağlanmış kelepçeli bir kalıba güzelce temizlenmiş hamsiler dizilir. Diğer bir tarafta pilav için, önce tereyağının içinde soğanlar kavurulur. Ardından içine dolmalık fıstık eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinçler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kuş üzümü, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, pul biber eklenir. Ardından suyu da eklenir ve pişirilir. Daha sonra biraz dinlendirdiğimiz bu pilav kelepçeli kaba dökülür. Üzerine balıklar kapatılır. Bu hali ile fırına verilir, dilerseniz üzerine biraz sıvı yağ gezdirebilirsiniz. Piştiği zaman kalıbın içinden çıkartılır ve servise hazır hale getirilir.

ÖNE ÇIKAN VİDEOLAR