Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Karamel ve fındıklı magnolia

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Karamel ve fındıklı magnolia
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
15
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Karamel ve fındıklı magnolia

Öncelikle bir karamel sos hazırlıyoruz. Bir tavanın içine toz şeker döküyoruz ve yayıyoruz. Şeker kahverengi olana kadar ocağın üzerinde tutuyoruz. Daha sonra tereyağı ilave ediyoruz ve altını kapatıyoruz birazda krema koyduktan sonra güzelce karıştırıyoruz ve karamelimizi elde ediyoruz. Muhallebisi için; süt, yumurta sarısı, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı ocağın üzerinde koyulaşana kadar hafifçe pişiriyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra içine tereyağ ve birazcıkta krema ilave ediyoruz.Biraz daha karıştırıyoruz. Muhallebiyi tamamladıktan sonra kup bardaklarının tabanına bebe bisküvisi yerleştiriyoruz. Üzerine muhallebiyi koyuyoruz. Biraz daha soğuttuktan sonra karamel sosu gezdiriyoruz. En son beyaz çikolata ve kavrulmuş fındıkla birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

KARAMEL ve FINDIKLI MAGNOLİA

KARAMEL SOS İÇİN:

Yarım su bardağı toz şeker,

1 yemek kaşığı tereyağı,

100 gram krema

 

MUHALLEBİ İÇİN:

500 ml süt,

1 adet yumurta sarısı,

2 yemek kaşığı toz şeker,

1 yemek kaşığı un,

2 yemek kaşığı nişasta,

1 çay kaşığı vanilya,

1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı,

100 ml krema

 

TABANI İÇİN:

Bebe bisküvisi

 

ÜZERİ İÇİN:

Rendelenmiş beyaz çikolata,

Kavrulmuş fındık

>

Püf Noktası

Soğuttuktan sonra karamel sosu gezdirilmesi...

Videosu da Var!