Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Yağlı ballı

Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Yağlı ballı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
20
Pişirme Süresi
5

Nasıl Yapılır?

Yağlı ballı

Derin bir kabın içinde un, tuz ve suyu iyice yoğurarak yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. Açmak için sıvıyağ kullanıyoruz ve küçük bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi bir yufka büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine sıvıyağ, toz şeker ve yer fıstığını gezdirip, zarf şeklinde kapatıyoruz ve mümkünse döküm bir tavada önünü ve arkasını kızartıp sıcakken servise sunuyoruz.

Malzemeler

YAĞLI BALLI İÇİN:

500 gram un,

Tuz,

3 su bardağı su,

Sıvı yağ

 

ARASI İÇİN:

Toz şeker,

Sıvı yağ,

Yer fıstığı

>

Püf Noktası

Her bir bezenin bir yufka büyüklüğünde açılması...

Videosu da Var!