Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Yağlı ballı
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Yağlı ballı
Derin bir kabın içinde un, tuz ve suyu iyice yoğurarak yumuşak bir hamur haline getiriyoruz. Açmak için sıvıyağ kullanıyoruz ve küçük bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi bir yufka büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine sıvıyağ, toz şeker ve yer fıstığını gezdirip, zarf şeklinde kapatıyoruz ve mümkünse döküm bir tavada önünü ve arkasını kızartıp sıcakken servise sunuyoruz.
YAĞLI BALLI İÇİN:
500 gram un,
Tuz,
3 su bardağı su,
Sıvı yağ
ARASI İÇİN:
Toz şeker,
Sıvı yağ,
Yer fıstığı