Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Ihlamurlu güllaç
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Ihlamurlu güllaç
Bir tencerede süt, ıhlamur ve toz şekeri ısıtıyoruz. Bir tepsiye güllaç yaprakları sırayla ekliyoruz ve hepsinin arasına iki kepçe kadar ıhlamurlu sütten gezdirilerek 7-8 yaprak güllaç üst üste koyuyoruz. En üstünü fındıkla süsledikten sonra toz Antep fıstığı, hindistan cevizi ve çileklede süsleyerek soğuk olarak servise sunuyoruz.
IHLAMURLU GÜLLAÇ İÇİN:
Güllaç yufkası
SÜT İÇİN:
1.5 litre süt,
1 tutam ıhlamur,
1.5 su bardağı toz şeker
ARASI İÇİN:
1.5 su bardağı fındık
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı,
Hindistan cevizi tozu,
Çilek