Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - Ihlamurlu güllaç

Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Ihlamurlu güllaç
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
10

Nasıl Yapılır?

Ihlamurlu güllaç

Bir tencerede süt, ıhlamur ve toz şekeri ısıtıyoruz. Bir tepsiye güllaç yaprakları sırayla ekliyoruz ve hepsinin arasına iki kepçe kadar ıhlamurlu sütten gezdirilerek 7-8 yaprak güllaç üst üste koyuyoruz. En üstünü fındıkla süsledikten sonra toz Antep fıstığı, hindistan cevizi ve çileklede süsleyerek soğuk olarak servise sunuyoruz.

Malzemeler

IHLAMURLU GÜLLAÇ İÇİN:

Güllaç yufkası

 

SÜT İÇİN:

1.5 litre süt,

1 tutam ıhlamur,

1.5 su bardağı toz şeker

 

ARASI İÇİN:

1.5 su bardağı fındık

 

SÜSLEMEK İÇİN:

Toz Antep fıstığı,

Hindistan cevizi tozu,

Çilek

>

Püf Noktası

Ihlamurlu sütün gezdirilmesi...

Videosu da Var!