Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - İç pilavlı tavuk dolması

İç pilavlı tavuk dolması
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
60

Nasıl Yapılır?

İç pilavlı tavuk dolması

İç pilav için; bir pilav tenceresinin içine sıvıyağ ve tereyağı ekliyoruz. Daha sonra incecik doğradığımız soğanları içine alıyoruz ve soteliyoruz. Ardından dolmalık fıstığı koyup biraz renk alana kadar kavuruyoruz. Pirinçleri ekliyoruz. Daha sonra kuş üzümünü ekliyoruz. Tarçın, karabiber ve yenibahar koyuyoruz. Tuz koyuyoruz. Daha sonra üzerine suyunu veriyoruz. Pilavı tam pişirmeden yarı pişmiş derecede pişirip bekletmeye bırakıyoruz. Tavuğumuz için bir sos yapıyoruz. Sosu için; domates salçası, yoğurt, sıvıyağ ve limon suyunu çırpıyoruz ve tavuğumuzun üstüne yediriyoruz. Ardından pilavın bir kısmını tavuğun içine dolduruyoruz. Fırınımızda 200 derecede pişirip altın rengi olmasını sağlıyoruz. Kalan pilava az bir su ekleyerek pişiriyoruz ve yanında dereotuyla birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI İÇİN:

1 adet bütün tavuk

SOSU İÇİN:

1 tatlı kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Yarım adet limon

PİLAVI İÇİN:

2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet kuru soğan,
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
Yarım çay bardağı kuş üzümü,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz,
1 çay kaşığı yenibahar,
Su

SÜSLEMEK İÇİN:

Dereotu

>

Püf Noktası

Altın rengi olana kadar pişmeli...

Videosu da Var!