Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Kavurmalı topalak çorbası

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Kavurmalı topalak çorbası
Bir tencerenin içine zeytinyağı koyuyoruz. Daha sonra küp doğradığımız kavurmaları içine atıyoruz renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Üzerine su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Topalaklar için ise irmik ve ince bulgurun üzerine ılık su döküyoruz. İrmik ve bulgurun şişmesini sağlıyoruz. Daha sonra üzerine rendelenmiş kuru soğan, yumurta akı, karabiber ve tuz ilave ediyoruz. Bu hazırladığımız harçtan küçük toplar halinde köfteler yapıyoruz ve çorba kasesinin içine atıyoruz. Şişene kadar pişiriyoruz. Ardından içine haşlanmış nohut ekliyoruz. Pişiriyoruz. Terbiyesi için; ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpıyoruz. Derecelerini birbirine yakınlaştırarak kesilmeden terbiyenin içine ilave ediyoruz. En son tereyağı ve zeytinyağını kızdırdığımız kırmızı tatlı toz biber, kuru nane ve pul biberi çorbamızın üzerine dökerek servis yapıyoruz.
KAVURMALI TOPALAK ÇORBASI İÇİN:
Zeytinyağı,
400 gram kavurma,
2 litre su,
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
TOPALAK (KÖFTESİ) İÇİN:
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağından 2 parmak eksik su,
1 adet rendelenmiş kuru soğan,
1 adet yumurta akı,
Karabiber,
Tuz
TERBİYESİ İÇİN:
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı limon suyu,
1 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
1 yemek kaşığı kuru nane,
Pul biber