Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Ezogelin pilavı

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Ezogelin pilavı
Bir pilav tenceresinin içine sıvı yağ koyuyoruz. Arpa şehriyeleri alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. İçine küçük doğradığımız kuru soğanları, kırmızı biberleri ve çarliston biberleri ekliyoruz. Sırasıyla bulgur ve pirinçleri ilave edip, domates püresini koyuyoruz. Tuz, karabiber, tavuk suyu ve sıcak su ekledikten sonra altını kısık ateşe alıp pişiriyoruz. En son piştikten sonra demlenme aşamasında tereyağı ilave edip servis yapıyoruz.
EZOGELİN PİLAVI İÇİN:
1 çay bardağı arpa şehriye,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet çarliston biber,
1 çay bardağı bulgur,
1.5 su bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı domates püresi,
Tuz,
Karabiber,
3 su bardağı tavuk suyu,
Sıcak su