Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Ezogelin pilavı

Ezogelin pilavı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
15
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Ezogelin pilavı

Bir pilav tenceresinin içine sıvı yağ koyuyoruz. Arpa şehriyeleri alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. İçine küçük doğradığımız kuru soğanları, kırmızı biberleri ve çarliston biberleri ekliyoruz. Sırasıyla bulgur ve pirinçleri ilave edip, domates püresini koyuyoruz. Tuz, karabiber, tavuk suyu ve sıcak su ekledikten sonra altını kısık ateşe alıp pişiriyoruz. En son piştikten sonra demlenme aşamasında tereyağı ilave edip servis yapıyoruz. 

Malzemeler

EZOGELİN PİLAVI İÇİN:

1 çay bardağı arpa şehriye,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet çarliston biber,
1 çay bardağı bulgur,
1.5 su bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı domates püresi,
Tuz,
Karabiber,
3 su bardağı tavuk suyu,
Sıcak su

>

Püf Noktası

Kısık ateşte pişirilmeli...

Videosu da Var!