The Taste Türkiye - Rafet İnce'nin imza yemeği

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Rafet İnce'nin imza yemeği
Bonfile soya sos ve tane karabiber ile Marine edilip, yuvarlak form olması için strec yardımı ile sarılır. 180derecelik fırında 12 dk pişirilir ve dinlenmeye bırakılır. Kuru erik, sarımsak, kereviz sapı, kemik suyu ve sogan kaynatılarak bir sos yapılır ve en son süzülerek, tereyağ ile bağlanır. Kuzu göbeği mantarı da bu sosun içine bırakılarak pişirilir. Kerevizler küp küp doğranır ve limonlu suda haşlandıktan sonra püre haline getirilir. Pürüzsüz bir kıvam için süzgeçten geçirilir ve ince kıyım dereotu eklenir, kenara alınır. Bebek havuc, kabak, kuskonmaz, turp kaynar suda sırayla çok az haşlanır ve buzlu suya alınır. Tabaklama sırasında limon kabuğu, zeytinyağ, tuz, değirmen biber ile lezzetlendirilir. Armut, zerdecallı hindistan cevizi sütünün buharında pişirilir ve suyu ile renk alması sağlanır. Tabaklarken çubuk tarçın yakılarak armuta füme tarçın aroması geçirilir. Dinlenmiş olan bonfileler halka halka kesilir,kenarları kavrulmuş ekmek kırıntısı, toz fıstık ve mavi haşhaş ile kaplanır. Tabaklama sırasında sebzeler, armut ve sos etin yanında dengeli bir sekilde servis edilir
Antrikot
İlik
frenk soğanı
toz antep fıstığı
biber salçası
domates salçası
kuşbaşı et
zerdeçal
zeytinyağı
havuç
sarımsak
kuzu göbeği mantarı
kereviz sapı
baby kabak
soğan
defne yaprağı
turp
limon
kereviz
çubuk tarçın
armut
tereyağı
kuşkonmaz
kuru erik
krema
pekmez