Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sizi Böyle Alalım - Kürdan Böreği

Kürdan Böreği

Önce harcı için sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve yumurtayı karıştırın. Ardından yufkayı tezgaha yayıp, bu malzemeyle ıslattıktan sonra yufkayı ikiye katlayın. İkiye katlanmış halinden büyük bir kase yardımıyla yuvarlaklar çıkartın. Diğer bir tarafta iç harcı için haşlanmış, didiklenmiş tavuk göğsünü, kuru soğanla çok az sıvı yağ ile kavrulmuş soğumuş mantarı, havucu ve mısırı karıştırın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Ardından bu harçtan, kestiğiniz yuvarlak yufkaların ortasına bir parça koyun ve sonra ikiye katlayıp bir kürdan yardımıyla en köşesinden başlayarak böreği kapatın. Daha sonra üzerine, içine sürdüğünüz sıvı harçtan sürüp önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında pişirin.

ÖNE ÇIKAN VİDEOLAR