Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Sizi Böyle Alalım - Çerkez Tavuğu ( Agdu Sızbal)

Çerkez Tavuğu ( Agdu Sızbal)

Öncelikle bir tencerenin içine bir parça yağ koyup biraz soğanı kavurduktan sonra içine acıka ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra tavuk göğsünü ve butları içine koyun. Tepesine gelecek kadar suyu ekleyip, haşlamaya devam edin. Haşlandıktan sonra etleri alıp büyük parçalar halinde didikleyin. Suyunu da başka bir kaseye alın. Robotun içine öncellikle cevizleri koyun. Uzunca bir süre yağını bırakana kadar çekin. Ardından içine acıka ve sarımsağı ekleyip çekmeye devam edin. İyice çekip kıvamı olduktan sonra önceden hazırladığınız abısta yani abaza ekmeğinden bir parça alın ve çekmeye devam edin. Daha sonra tavuklardan arta kalan suyu içine ekleyin. Kıvamını tutturuncaya kadar robotta çekmeye devam edin. Hazır olduğunda bir kaseye alıp, didiklediğiniz tavukları içine ekleyin. Servise hazır hale geliyor. Bu arada cevizleri iyice çektiğiniz sırada suyunu çıkartırsanız daha sonra bu yağı salatanın üzerine koymak için saklayabilirsiniz.

ÖNE ÇIKAN VİDEOLAR