Sahrap Soysal ile Ramazan Sofrası - El turşusu
Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.45 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
El turşusu
Kabak, patlıcan ve çarliston biberi irice doğruyoruz. Sonra bir tencerede kaynayan suyun içinde yumuşak oluncaya kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz. Turşunun suyu için sarımsak, nar ekşisi, tuz, pulbiber ve kuru nane büyük bir kabın içine karıştırıp servise sunuyoruz.
EL TURŞUSU İÇİN:
Soğuk su,
4 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı sirke,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane
HAŞLAMAK İÇİN:
Su,
Yarım kilo kabak,
Yarım kilo patlıcan,
Yarım kilo çarliston biber,
1 tatlı kaşığı tuz