Memet Özer ile Mutfakta - Baharatlı tereyağı
8 Kasım Cumartesi 11.15 - Yeni Sezon
 
                    Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
 
                    Baharatlı tereyağı
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabının içine alıyoruz. İçine tatlı kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak, köri, kimyon, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra mutfak robotunda çekiyoruz. Bir streç filmin üzerine aldıktan sonra sıkıca bağlıyoruz. Dipfirizde donmaya bırakıyoruz. Daha sonra etimizle birlikte keserek servis yapıyoruz.
BAHARATLI TEREYAĞI İÇİN:
250 gram tereyağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
1 adet rendelenmiş sarımsak,
1 tatlı kaşığı köri,
1 tatlı kaşığı kimyon,
Tuz,
Karabiber