Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - San Sebastian cheesecake

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

San Sebastian cheesecake
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
60

Nasıl Yapılır?

San Sebastian cheesecake

SAN SEBASTIAN CHEESECAKE

Karıştırma kabının içine taze peynir, toz şeker koyup karıştırıyoruz. Krema ilave ediyoruz ve iyice çırpıp şekerin erimesini sağlıyoruz. Ardından yumurtaları içine tek tek ilave edip, karıştırıp, yediriyoruz. Vanilya ve çok az un koyuyoruz. Ardından bir tutam tuz ile lezzetlendiriyoruz. Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt koyuyoruz ve bir süzgeç yardımıyla bu yaptığımız karışımı içine döküyoruz. Daha sonra önceden ısıttığımız, alt-üst fanlı 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirip, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra toz Antep fıstığıyla birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

SAN SEBASTIAN CHEESECAKE İÇİN:

1 kilo taze peynir,

1.5 su bardağı toz şeker,

2.5 paket krema,

6 adet yumurta,

1 paket vanilya,

1 yemek kaşığı un,

Bir tutam tuz

 

SÜSLEMEK İÇİN:

Toz Antep fıstığı

 

>

Püf Noktası

Şeker eriyene kadar çırpılmalı...

Videosu da Var!