Memet Özer ile Mutfakta - Pırasalı sebzeli hindi
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Pırasalı sebzeli hindi
PIRASALI ve SEBZELİ HİNDİ
Öncelikle zeytinyağı koyduğumuz bir tavayı iyice ısıtıyoruz. Hindi kuşbaşılarını, tuz ve karabiberle lezzetlendirip içine atıyoruz. Güzel bir kahverengi renk almasını sağlıyoruz. Biraz altını kısıp, kuru soğan, pırasa, kereviz sapı ve havucu ilave ediyoruz. Sotelemeye devam ediyoruz. Yenibahar ve kimyon ekliyoruz. Biraz daha soteliyoruz. Tereyağı, domates salçası, biber salçası koyuyoruz ve iyice kavuruyoruz. Ardından rondoda çektiğimiz közlenmiş biberleri de içine koyuyoruz. Et suyu ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Hindi etlerimiz iyice yumuşayınca üzerine birazcık bezelye, birazcıkta kuru kekik ekleyip servis yapıyoruz.
PIRASALI ve SEBZELİ HİNDİ İÇİN:
Zeytinyağı,
1 paket kuşbaşı hindi,
Tuz,
Karabiber,
1 adet kuru soğan,
2 dal pırasa,
2 dal kereviz sapı,
1 adet havuç,
Yenibahar,
Kimyon,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 adet közlenmiş kırmızı biber,
Et suyu,
Kuru kekik,
1 su bardağı haşlanmış bezelye