Memet Özer ile Mutfakta - Hibiskus ve narlı ayva tatlısı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Hibiskus ve narlı ayva tatlısı
Ayvaları soyup, ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıp, limonlu suda bir gece bekletiyoruz. Sonra bir tencerenin içine ayva çekirdeklerini, ayva kabuklarını ve ayvaları yerleştiriyoruz. Ardından üzerine nar taneleri döküyoruz. Daha sonra içine biraz hibiskus çiçeği atıyoruz ve daha sonra yıldız anason, çubuk tarçını ilave ettikten sonra, karanfille lezzetlendiriyoruz. Ayva başına bir kaşık olacak şekilde şeker döküyoruz. Su koyuyoruz ve birazcık da nar suyu ilave ediyoruz. Üzerini kapatıyoruz, kısık ateşte güzelce ayvalar pişip renk alana kadar pişiriyoruz. Üzerine kaymak ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis ediyoruz.
HİBİSKUS ve NARLI AYVA TATLISI İÇİN:
Ayva çekirdeği,
Ayva kabuğu,
3 adet ayva,
2 çay bardağı nar taneleri,
8 adet hibiskus çiçeği,
1 adet yıldız anason,
1 adet çubuk tarçın,
4 adet karanfil,
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı nar suyu
ÜZERİ İÇİN:
Kaymak,
File Antep fıstığı