Memet Özer ile Mutfakta - Mor lahana salatası
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Mor lahana salatası
Öncelikle mor lahanaları çok incecik doğruyoruz ve biraz tuzla ovup, kenarda bekletiyoruz. Ayrı bir yerde sosu için; hardal, portakal suyu, limon suyu, bal, çok ince kıyılmış arpacık soğanı çırpıyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz ve biraz elma sirkesi ekliyoruz. Sonra zeytinyağıyla bir sos kıvamına getiriyoruz. Mor lahanalarımızı bu sosla birlikte güzelce yedirip, birazcık dolapta bekletiyoruz. En son ceviz, kuru üzüm koyarak karıştırıyoruz. Portakal dilimleriyle birlikte servis yapıyoruz.
MOR LAHANA SALATASI İÇİN:
1 adet mor lahana,
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
3 yemek kaşığı ceviz
SOS İÇİN:
1 tatlı kaşığı hardal,
Yarım portakal suyu,
1 adet limon,
1 tatlı kaşığı bal,
2 adet arpacık soğanı,
Tuz,
Karabiber,
1 yemek kaşığı elma sirkesi,
Zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
Portakal