Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Mor lahana salatası

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Mor lahana salatası
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
25
Pişirme Süresi
0

Nasıl Yapılır?

Mor lahana salatası

Öncelikle mor lahanaları çok incecik doğruyoruz ve biraz tuzla ovup, kenarda bekletiyoruz. Ayrı bir yerde sosu için; hardal, portakal suyu, limon suyu, bal, çok ince kıyılmış arpacık soğanı  çırpıyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz ve biraz elma sirkesi ekliyoruz. Sonra zeytinyağıyla bir sos kıvamına getiriyoruz. Mor lahanalarımızı bu sosla birlikte güzelce yedirip, birazcık dolapta bekletiyoruz. En son ceviz, kuru üzüm koyarak karıştırıyoruz. Portakal dilimleriyle birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

MOR LAHANA SALATASI İÇİN:

1 adet mor lahana,

2 yemek kaşığı kuru üzüm,

3 yemek kaşığı ceviz

 

SOS İÇİN:

1 tatlı kaşığı hardal,

Yarım portakal suyu,

1 adet limon,

1 tatlı kaşığı bal,

2 adet arpacık soğanı,

Tuz,

Karabiber,

1 yemek kaşığı elma sirkesi,

Zeytinyağı

 

ÜZERİ İÇİN:

Portakal

>

Püf Noktası

Lahanalar ovularak yumuşatılmalı...

Videosu da Var!