Memet Özer ile Mutfakta - Tavuklu çoban pay
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Tavuklu çoban pay
Tavuklu harcı için bir tavayı ısıtıp, sıvıyağ ilave ediyoruz. Tavuk kalçaları kuşbaşı doğradığımız şekilde tuz ve karabiberle karamelize ediyoruz. Ardından kırmızı tatlı toz biber, kimyon, köri, yenibaharı ekleyip soteliyoruz. Kuru soğan ve kereviz sapı ekliyoruz. Rendelenmiş havuç ekliyoruz. Kültür mantarlarını ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Sarımsak rendesi ve tereyağı ilave ediyoruz. Biraz daha soteliyoruz. Domates salçası koyduktan sonra salçanın çiğ kokusu gidene kadar pişiriyoruz. Daha sonra sıvı malzemesi olan soya sosu, worcestershire sos, tatlı chili sos ve tavuk suyunu ilave ediyoruz. Biraz içine haşlanmış bezelye koyuyoruz. Biraz nişasta ve suyla bağlıyoruz. Ardından patatesli harca geçiyoruz; haşlanmış patates ve haşlanmış kerevizi bir karıştırma kabı içine alıyoruz. Üzerine ısıttığımız kremayı ilave ediyoruz. Biraz eritilmiş tereyağı, tuz, karabiber koyup, güzelce karıştırıp lezzetlendiriyoruz. Daha sonra içine yavaşça yumurta sarılarını yediriyoruz. İçine birazcık parmesan peyniri rendesi, gravyer peyniri rendesi koyuyoruz. Birazcıkta biberiyeyle lezzetlendiriyoruz. Fırın kabımızın içine tavuklu harcımızı yerleştiriyoruz, üstüne patatesli harçı koyuyoruz ve güzelce kapatıyoruz. Kalan peynirimizi üzerine rendeledikten sonra 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirip, servis yapıyoruz.
TAVUKLU HARCI İÇİN:
Sıvı yağ,
1 paket tavuk kalça kuşbaşı,
Karabiber,
Tuz,
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı köri,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 adet kuru soğan,
2 dal kereviz sapı,
1 adet rendelenmiş havuç,
1 paket kültür mantarı,
2 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı soya sosu,
1 yemek kaşığı worcestershire sos,
1 tatlı kaşığı tatlı chili sos,
1 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı haşlanmış bezelye
BAĞLAMAK İÇİN:
2 yemek kaşığı nişasta,
Soğuk su
PATATES HARCI İÇİN:
1 kilo haşlanmış patates,
1 adet haşlanmış kereviz,
4 yemek kaşığı krema,
5 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Karabiber,
2 adet yumurta sarısı,
Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri,
1 çay bardağı rendelenmiş gravyer peyniri,
2 dal taze biberiye
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş parmesan peyniri,
Rendelenmiş gravyer peyniri