Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Siyah pirinç pilavı

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Siyah pirinç pilavı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
20

Nasıl Yapılır?

Siyah pirinç pilavı

Siyah pirinçleri önceden tuzlu suyun içinde haşlıyoruz ve süzüyoruz. Bir tavanın içine zeytinyağı koyuyoruz. İnce dilimlediğimiz kuru soğanla pırasayı koyup güzelce soteliyoruz. Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra yine küçük doğradığımız havuçları koyup biraz da suyu ilave ettikten sonra pişirmeye devam ediyoruz. Ardından haşlanmış pirinçleri de aynı tavanın içine alıyoruz. Pul biber, kırmızı tatlı toz biber koyuyoruz ve birazcık daha karıştırıyoruz. Daha sonra önceden kavurduğumuz kestane mantarlarını ve haşlanmış bezelyeleri içine koyuyoruz. Biraz da sarımsak rendeledikten sonra karıştırıyoruz.En son lezzetlendirmek için soya sosu koyuyoruz ve taze naneyle birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

SİYAH PİRİNÇ PİLAVI İÇİN:

Zeytinyağı,

1 adet kuru soğan,

1 adet pırasa,

Tuz,

Karabiber,

1 adet havuç,

Su,

2 su bardağı haşlanmış siyah pirinç,

Pul biber,

Kırmızı tatlı toz biber,

1 paket kestane mantarı,

1 su bardağı haşlanmış bezelye,

1 diş sarımsak,

2 yemek kaşığı soya sosu,

Taze nane

>

Püf Noktası

Pirinçler tuzlu suyun içinde önceden haşlanmalı...

Videosu da Var!