Memet Özer ile Mutfakta - Siyah pirinç pilavı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Siyah pirinç pilavı
Siyah pirinçleri önceden tuzlu suyun içinde haşlıyoruz ve süzüyoruz. Bir tavanın içine zeytinyağı koyuyoruz. İnce dilimlediğimiz kuru soğanla pırasayı koyup güzelce soteliyoruz. Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra yine küçük doğradığımız havuçları koyup biraz da suyu ilave ettikten sonra pişirmeye devam ediyoruz. Ardından haşlanmış pirinçleri de aynı tavanın içine alıyoruz. Pul biber, kırmızı tatlı toz biber koyuyoruz ve birazcık daha karıştırıyoruz. Daha sonra önceden kavurduğumuz kestane mantarlarını ve haşlanmış bezelyeleri içine koyuyoruz. Biraz da sarımsak rendeledikten sonra karıştırıyoruz.En son lezzetlendirmek için soya sosu koyuyoruz ve taze naneyle birlikte servis yapıyoruz.
SİYAH PİRİNÇ PİLAVI İÇİN:
Zeytinyağı,
1 adet kuru soğan,
1 adet pırasa,
Tuz,
Karabiber,
1 adet havuç,
Su,
2 su bardağı haşlanmış siyah pirinç,
Pul biber,
Kırmızı tatlı toz biber,
1 paket kestane mantarı,
1 su bardağı haşlanmış bezelye,
1 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı soya sosu,
Taze nane