Memet Özer ile Mutfakta - Köz biber soslu karnabahar steak
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Köz biber soslu karnabahar steak
Öncelikle karnabaharları biftek şeklinde kesiyoruz. Kaynar suyun içine atıyoruz ve daha sonra çıkartıp buzlu suda bekletiyoruz. Üzerine sürmek için bir kasenin içinde domates salçası, balsamik sirke, rendelenmiş sarımsak, kimyon, soya sosu, köri, biraz acı sos, zeytinyağı ve tuzu karıştırıyoruz. Daha sonra bir fırçayla karnabaharların her tarafına yedirecek şekilde sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında güzel bir renk alana kadar pişiriyoruz. Közlenmiş biber sosu için; kaserolün içine zeytinyağı koyuyoruz. Domates salçasını birazcık kavuruyoruz. Tuz ilave ediyoruz. İnce kıydığımız közlenmiş biberleri koyuyoruz ve daha önce közlediğimiz domatesi robottan çektikten sonra içine ilave ediyoruz. Biraz su, balsamik sirke, şeker, pul biber, yenibahar ve sarımsak ilave ediyoruz. Daha sonra bir taşım kaynatıp karnabaharlarla birlikte servis yapıyoruz.
KÖZ BİBER SOSLU KARNABAHAR STEAK İÇİN:
Karnabahar
SOS İÇİN:
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı balsamik sirke,
1 diş rendelenmiş sarımsak,
Kimyon,
3 yemek kaşığı soya sosu,
1 tatlı kaşığı köri,
1 yemek kaşığı acı sos,
Zeytinyağı,
Tuz
KÖZ BİBER SOS İÇİN:
Zeytinyağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz,
1 adet közlenmiş kırmızı biber,
1 adet közlenmiş domates,
Su,
1 tatlı kaşığı balsamik sirke,
Pul biber,
Yenibahar,
1 diş sarımsak,
Bir fiske toz şeker