Memet Özer ile Mutfakta - Portakallı revani
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Portakallı revani
Bir karıştırma kabının içine yumurtaları alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Toz şeker ilave ediyoruz.Çırpmaya devam ediyoruz. Sıvı yağ ve portakal suyu koyuyoruz, yine çırpıyoruz. Daha sonra irmik, portakal kabuğu rendelesi, un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz ve bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra fırına giren bir kabın içine bunu döküyoruz ve 200 derecilik fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için ayrı bir yerde su, toz şeker ve portakal suyunu kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ardından sıcak çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti döküp iyice emmesini sağlıyoruz. Güzelce kestikten sonra toz Antep fıstığı, kaymak ve portakal dilimleriyle servis yapıyoruz.