Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Portakallı revani

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Portakallı revani
Kaç Kişilik
4-6
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Portakallı revani

Bir karıştırma kabının içine yumurtaları alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Toz şeker ilave ediyoruz.Çırpmaya devam ediyoruz. Sıvı yağ ve portakal suyu koyuyoruz, yine çırpıyoruz. Daha sonra irmik, portakal kabuğu rendelesi, un, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz ve bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra fırına giren bir kabın içine bunu döküyoruz ve 200 derecilik  fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için ayrı bir yerde su, toz şeker ve portakal suyunu kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ardından sıcak çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti döküp iyice emmesini sağlıyoruz. Güzelce kestikten sonra toz Antep fıstığı, kaymak ve portakal dilimleriyle servis yapıyoruz.

Malzemeler

>

Püf Noktası

Sıcak çıkan revaninin üzerine soğuk şerbeti döküp iyice emmesini sağlayarak servis edilmesi...

Videosu da Var!