Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Kuşkonmaz ve poşe yumurta

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Kuşkonmaz ve poşe yumurta
Kaç Kişilik
2-4
Hazırlama Süresi
5
Pişirme Süresi
5

Nasıl Yapılır?

Kuşkonmaz ve poşe yumurta

Haşlanmış kuşkonmaz için öncelikle kuşkonmazları bol fokurdayan kaynamış suda biraz tuz atarak pişiriyoruz. Ardından çıkartıp buzlu suya koyuyoruz. Daha sonra bir tavanın içinde terayağı ile birlikte biraz sallıyoruz. Tuz ve karabiber ilavesiyle dengeliyoruz. Poşe yumurta için bir tencereye su koyuyoruz. Kaynama noktasına getiriyoruz. İçine biraz sirke koyuyoruz. Daha sonra kepçenin içine kırdığımız yumurtaları yavaşça bu suyun içinde bırakıyoruz. İçi sulu şekilde pişmesini sağlıyoruz. Daha sonra bir kevgir yardımıyla alıp kuşkonmazlarımızın üzerine yerleştiriyoruz. Biraz tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

Malzemeler

POŞE YUMURTA İÇİN:

Sıcak su,

Sirke,

4 adet yumurta

ÜZERİ İÇİN:

Karabiber,

Tuz

KUŞKONMAZ İÇİN:

Haşlanmış kuşkonmaz,

Tereyağı,

Karabiber,

Tuz

>

Püf Noktası

Öncelikle kuşkonmazları bol fokurdayan kaynamış suda biraz tuz atarak pişirilmesi...

Videosu da Var!