Memet Özer ile Mutfakta - Kuşkonmaz ve poşe yumurta
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Kuşkonmaz ve poşe yumurta
Haşlanmış kuşkonmaz için öncelikle kuşkonmazları bol fokurdayan kaynamış suda biraz tuz atarak pişiriyoruz. Ardından çıkartıp buzlu suya koyuyoruz. Daha sonra bir tavanın içinde terayağı ile birlikte biraz sallıyoruz. Tuz ve karabiber ilavesiyle dengeliyoruz. Poşe yumurta için bir tencereye su koyuyoruz. Kaynama noktasına getiriyoruz. İçine biraz sirke koyuyoruz. Daha sonra kepçenin içine kırdığımız yumurtaları yavaşça bu suyun içinde bırakıyoruz. İçi sulu şekilde pişmesini sağlıyoruz. Daha sonra bir kevgir yardımıyla alıp kuşkonmazlarımızın üzerine yerleştiriyoruz. Biraz tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
POŞE YUMURTA İÇİN:
Sıcak su,
Sirke,
4 adet yumurta
ÜZERİ İÇİN:
Karabiber,
Tuz
KUŞKONMAZ İÇİN:
Haşlanmış kuşkonmaz,
Tereyağı,
Karabiber,
Tuz