Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Bezelye püresi

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bezelye püresi
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
20
Pişirme Süresi
20

Nasıl Yapılır?

Bezelye püresi

Öncelikle tereyağını eritiyoruz. İçine sarımsak koyuyoruz. Daha sonra krema koyup iyice ısıtıyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Bir mutfak robotuna bezelyelerle birlikte bu karışımı alıyoruz ve birazda kıydığımız taze naneden koyuyoruz. Daha sonra mutfak robotunda pürüzsüz bir hale gelene kadar çekiyoruz. Balığımızın yanında biraz nane serperek servis yapıyoruz.

Malzemeler

BEZELYE PÜRESİ İÇİN:

400 gram haşlanmış bezelye,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1 adet rendelenmiş sarımsak,

2 yemek kaşığı krema,

Tuz,

Karabiber,

Taze nane

ÜZERİ İÇİN:

Taze nane

>

Püf Noktası

Pürüzsüz olmalı...

Videosu da Var!