Memet Özer ile Mutfakta - Bezelye püresi
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Bezelye püresi
Öncelikle tereyağını eritiyoruz. İçine sarımsak koyuyoruz. Daha sonra krema koyup iyice ısıtıyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Bir mutfak robotuna bezelyelerle birlikte bu karışımı alıyoruz ve birazda kıydığımız taze naneden koyuyoruz. Daha sonra mutfak robotunda pürüzsüz bir hale gelene kadar çekiyoruz. Balığımızın yanında biraz nane serperek servis yapıyoruz.
BEZELYE PÜRESİ İÇİN:
400 gram haşlanmış bezelye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet rendelenmiş sarımsak,
2 yemek kaşığı krema,
Tuz,
Karabiber,
Taze nane
ÜZERİ İÇİN:
Taze nane