Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Balık ve patates tabağı

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Balık ve patates tabağı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
40
Pişirme Süresi
20

Nasıl Yapılır?

Balık ve patates tabağı

Öncelikle balık için bir bulamaç hazırlıyoruz. Un, kabartma tozu,  toz zerdeçal, tuz, karabiber ve soğuk maden suyunu çırpıyoruz. Balığın çıtır olması için malzemelerin soğuk olması gerekir. Daha sonra balıkları mısır nişastasına buluyoruz. Ardından bulamaça buluyoruz. Kızdırdığımız yağın içine atıp altın rengi olana kadar pişiriyoruz. En son bir parça tuz koyarak lezzetlendiriyoruz. Patatesler için; kalın elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri bol soğuk suda yıkıyoruz. Biraz bekletiyoruz. Kuruluyoruz. Daha sonra üzerine zeytinyağı, acı chili toz biber, kırmızı tatlı toz biber, karabiber, tuz, birazcık erittiğimiz tereyağı, rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş parmesan ekleyip harmanlıyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirip balığımızın yanında servis ediyoruz.

Malzemeler

BALIK ve PATATES TABAĞI BALIK İÇİN:

500 gram mezgit

BULAMAK İÇİN:

Mısr nişastası

KAPLAMAK İÇİN:

400 gram un,

3 çay kaşığı kabartma tozu,

Yarım çay kaşığı zerdeçal,

Tuz,

Karabiber,

3 şişe maden suyu

 

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ

 

ÜZERİ İÇİN:

Tuz

PATATES İÇİN:

5 adet patates,

3 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı acı chili toz biber,

1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,

Karabiber,

Tuz,

1 yemek kaşığı tereyağı,

3 diş rendelenmiş sarımsak,

Rendelenmiş parmesan peyniri

>

Püf Noktası

Malzemeler soğuk olmalı...

Videosu da Var!