Memet Özer ile Mutfakta - Balık ve patates tabağı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Balık ve patates tabağı
Öncelikle balık için bir bulamaç hazırlıyoruz. Un, kabartma tozu, toz zerdeçal, tuz, karabiber ve soğuk maden suyunu çırpıyoruz. Balığın çıtır olması için malzemelerin soğuk olması gerekir. Daha sonra balıkları mısır nişastasına buluyoruz. Ardından bulamaça buluyoruz. Kızdırdığımız yağın içine atıp altın rengi olana kadar pişiriyoruz. En son bir parça tuz koyarak lezzetlendiriyoruz. Patatesler için; kalın elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri bol soğuk suda yıkıyoruz. Biraz bekletiyoruz. Kuruluyoruz. Daha sonra üzerine zeytinyağı, acı chili toz biber, kırmızı tatlı toz biber, karabiber, tuz, birazcık erittiğimiz tereyağı, rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş parmesan ekleyip harmanlıyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirip balığımızın yanında servis ediyoruz.
BALIK ve PATATES TABAĞI BALIK İÇİN:
500 gram mezgit
BULAMAK İÇİN:
Mısr nişastası
KAPLAMAK İÇİN:
400 gram un,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
Yarım çay kaşığı zerdeçal,
Tuz,
Karabiber,
3 şişe maden suyu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
Tuz
PATATES İÇİN:
5 adet patates,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı acı chili toz biber,
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
Karabiber,
Tuz,
1 yemek kaşığı tereyağı,
3 diş rendelenmiş sarımsak,
Rendelenmiş parmesan peyniri