Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Brüksel lahana salatası

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Brüksel lahana salatası
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
15
Pişirme Süresi
0

Nasıl Yapılır?

Brüksel lahana salatası

Öncelikle Brüksel lahanalarını kaynayan fokurdayan suya biraz tuzda attıktan sonra ekliyoruz. Daha sonra soğuk buzlu suyun içine koyup bekletiyoruz. Bir karıştırma kabının içine bir sos yapıyoruz. Limon, zeytinyağı, kırmızı soğan, tuz, karabiber, biraz sarımsak, nar ekşisi,  üzüm sirkesi,bal ve ince kıyılmış maydanoz koyuyoruz. Biraz zeytinyağı ilave ediyoruz. İçine Brüksel lahanalarını ve narları ekliyoruz. Birazda ceviz koyuyoruz. En son tekrar nar ve ceviz ile  birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

BRÜKSEL LAHANA SALATASI İÇİN:

1 paket haşlanmış brüksel lahanası,

Yarım su bardağı nar,

Yarım su bardağı kavrulmuş ceviz

 

SOS İÇİN:

1 adet limon,

Zeytinyağı,

1 yemek kaşığı kırmızı soğan,

Tuz,

Karabiber,

1 diş sarımsak,

2 yemek kaşığı nar ekşisi,

1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi,

1 çay kaşığı bal,

2 yemek kaşığı maydanoz

>

Püf Noktası

Brüksel lahanalarının kaynayan fokurdayan suya biraz tuzda attıktan sonra eklenmesi...

Videosu da Var!