Memet Özer ile Mutfakta - Brüksel lahana salatası
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Brüksel lahana salatası
Öncelikle Brüksel lahanalarını kaynayan fokurdayan suya biraz tuzda attıktan sonra ekliyoruz. Daha sonra soğuk buzlu suyun içine koyup bekletiyoruz. Bir karıştırma kabının içine bir sos yapıyoruz. Limon, zeytinyağı, kırmızı soğan, tuz, karabiber, biraz sarımsak, nar ekşisi, üzüm sirkesi,bal ve ince kıyılmış maydanoz koyuyoruz. Biraz zeytinyağı ilave ediyoruz. İçine Brüksel lahanalarını ve narları ekliyoruz. Birazda ceviz koyuyoruz. En son tekrar nar ve ceviz ile birlikte servis yapıyoruz.
BRÜKSEL LAHANA SALATASI İÇİN:
1 paket haşlanmış brüksel lahanası,
Yarım su bardağı nar,
Yarım su bardağı kavrulmuş ceviz
SOS İÇİN:
1 adet limon,
Zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kırmızı soğan,
Tuz,
Karabiber,
1 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi,
1 çay kaşığı bal,
2 yemek kaşığı maydanoz