Memet Özer ile Mutfakta - Kestaneli iç pilav
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Kestaneli iç pilav
Pilav tenceresine zeytinyağı koyuyoruz. Üzerine çok ince doğradığımız kuru soğanları ekleyip biraz kavuruyoruz. Tereyağı ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Ardından dolmalık fıstıkları koyup biraz daha kavurmaya devam ediyoruz sonra kuru bahatları sırayla ilave ediyoruz. Yeni bahar, toz tarçın ve kimyon ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine haşlanmış kestaneleri ekliyoruz. Biraz toz şeker ilave ediyoruz. Daha sonra iyice yıkanmış baldo pirinci ekleyip kavuruyoruz. Biraz pirinçler saydamlaşmaya başlayınca üzerine sıcak tavuk suyu koyuyoruz ve fokurdamasını bekliyoruz. Daha sonra kapağını kapatıp altını kısıyoruz.Biraz piştikten sonra kapağını açıp içine kuş üzümü ve dereotu koyup karıştırıyoruz. Daha sonra kapağını tekrar kapatıp bir peçeteyle beraber dinlenmeye bırakıyoruz. En son servis yaparken üzerine bir kaç tanede nar tanesi koyuyoruz.
KESTANELİ İÇ PİLAV İÇİN:
Zeytinyağı,
2 adet kuru soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Deniz tuzu,
Karabiber,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
1 tatlı kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı toz tarçın,
Yarım çay kaşığı kimyon,
200 gram haşlanmış kestane,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
2 su bardağı baldo pirinç,
3 su bardağı tavuk suyu,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
Dereotu
ÜZERİ İÇİN:
Nar