Memet Özer ile Mutfakta - Ispanaklı mantarlı kiş
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Ispanaklı mantarlı kiş
Öncelikle bir kiş hamuru yapıyoruz.Hamur için; un, tuz, toz şeker, tereyağı, suyu yoğuruyoruz. Kum kıvamına gelen hamuru tezgahın üzerine alıyoruz. Yağlı kağıt serdikten sonra güzelce merdaneyle açıyoruz. Ardından iki yağlı kağıdın arasına biraz daha açıp, inceltiyoruz. Sonra tart kabımızın içini yağlıyoruz ve tart kabımızın içine bu hamuru yerleştiriyoruz. Üzerine yağlı kağıt koyuyoruz ve nohut koyuyoruz. 180 derecelik fırında iyice kıtır hale gelene kadar pişirip kenarda bekletiyoruz. İç harcı için; ıspanakları kavuruyoruz, mantarları soteliyoruz. Bir kasenin içine yumurta, krema, tuz, karemelize ettiğimiz mantarlar, ıspanaklı karışım, muskat, karabiber koyup karıştırıyoruz. Birazcık gravyer peyniri, taze kaşar, eski kaşar, parmesan peyniri koyuyoruz. Daha sonra pastırmaları incecik kıyıp bunuda karışımın içine ilave ediyoruz. Daha sonra soğuttuğumuz kiş hamurunun içine bu karışımı güzelce dolduruyoruz. En son kalan peyniride üzerine koyuyoruz. Biraz daha pastırma ilave ettikten sonra fırınlıyoruz. 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat üstü altın rengi olana kadar pişiriyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
ISPANAKLI MANTARLI KİŞ HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un,
1 çay kaşığı tuz,
Bir tutam toz şeker,
11 yemek kaşığı tereyağı,
4 yemek kaşığı su
ISPANAK İÇİN:
2 bağ ıspanak,
Karabiber,
Tuz,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı
İÇ HARCI İÇİN:
2 adet yumurta,
Yarım su bardağı krema,
Tuz,
1 paket karamelize mantar,
Muskat,
Karabiber,
Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri,
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar,
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri,
4 dilim pastırma
ÜZERİ İÇİN:
Pastırma,
Rendelenmiş gravyer peyniri,
Rendelenmiş taze kaşar,
Rendelenmiş eski kaşar,
Rendelenmiş parmesan peyniri