Memet Özer ile Mutfakta - Sosisli sandviç
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sosisli sandviç
Öncelikle bir ekmek hamuru yapıyoruz. Un, tuz, şeker, maya, tereyağ, sıvıyağ ve biraz ılık suyu iyice karıştırıyoruz. Yoğurup, birazcık dinlendirip mayalanmasını bekliyoruz. Daha sonra sandviç ekmeği şekli verdiğimiz hamurları biraz daha mayalandırıyoruz. Kenarda bekletiyoruz. Üzerine su sürdükten sonra 200 derecelik fırında güzelce pişiriyoruz. Ayrı bir yerde mayonez hazırlıyoruz. Ev yapımı mayonez için; bir mutfak robotu içine yumurta sarısı, dijon hardalı, limon suyu, elma sirkesi, tuz ekleyip yavaş yavaş sıvıyağını içine ilave ediyoruz ve makineden çekiyoruz. Güzel bir mayonez kıvamı elde ediyoruz. Sosu için; ıslak hamburger için kullandığımız sosun içine iki çeşit hardal koyuyoruz ve onları güzelce çırpıyoruz. Gerekirse tavuk suyu ya da et suyu ilave edip yine çırpıyoruz. Ardından sosislerimizi içine alıp beraber pişirip dinlendirmeye bırakıyoruz. Sosisli sandviçi hazırlarken ekmeklerimizi ikiye bölüyoruz. Arasına kornişon turşu, karemelize soğan koyuyoruz ve sosisleri sosuyla beraber içine koyuyoruz. Biraz mayonez sürüyoruz. En son üzerine rendelenmiş cheddar peyniri koyuyoruz ve fırında cheddar peyniri eriyene kadar bekletiyoruz. Daha sonra servis yapıyoruz.
SOSİSLİ SANDVİÇ İÇİN:
4 adet dana sosis
EKMEK HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı kuru maya,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1.5 su bardağı ılık su
ÜZERİ İÇİN:
Su
SOSU İÇİN:
Zeytinyağı,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Sarımsak,
1 su bardağı rendelenmiş domates,
Yarım su bardağı ketçap,
Et suyu,
Tavuk suyu,
3 yemek kaşığı hardal,
2 yemek kaşığı dijon hardalı
ARASI İÇİN:
Kornişon turşu,
Cheddar peyniri,
Karamelize soğan
EV YAPIMI MAYONEZ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı hardal,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı elma sirkesi,
Tuz,
1 su bardağı sıvı yağ