Memet Özer ile Mutfakta - Islak hamburger
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Islak hamburger
Öncelikle bir köfte harcı yapıyoruz. Rendelenmiş kuru soğan, sütte bekletilmiş bayat ekmek içi, sarımsak rendesi, yenibahar, kimyon ve dana döş kıymayı ekleyip tuzla lezzetlendiriyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Bir kağıdın üzerine açıyoruz ve bir kase yardımıyla şekillendiriyoruz.Daha sonra az yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Daha sonra hamburger sosu yapıyoruz. Bir tavaya zeytinyağı ve domates salçasını koyuyoruz. Kavurmaya başlıyoruz. Tereyağı ilave ediyoruz. Tuz koyuyoruz. Sarımsak rendesi koyuyoruz. Rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz ve ketçap koyuyoruz. Et suyu ve tavuk suyuyla lezzetlendirdikten sonra bir taşım kaynatıp koyulaşmasını bekliyoruz. Hamburger ekmeklerimizi ikiye kesiyoruz ve bu sosun içinde iyice ıslatıyoruz. Daha sonra hamburger köfteleri ekmeklerimizin arasına koyuyoruz ve kapatıyoruz. Üzerini bir ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıyoruz. 160 derecelik fırında iyice lezzetler birbirini çekene kadar bekletiyoruz. Daha sonra servis yapıyoruz.
ISLAK HAMBURGER İÇİN:
Hamburger ekmeği
SOSU İÇİN:
Zeytinyağı,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Sarımsak,
1 su bardağı rendelenmiş domates,
Yarım su bardağı ketçap,
Et suyu,
Tavuk suyu
HARCI İÇİN:
1 adet rendelenmiş kuru soğan,
Sütte bekletilmiş ekmek içi,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı yenibahar,
1 tatlı kaşığı kimyon,
500 gram dana döş kıyma,
Tuz
PİŞİRMEK İÇİN:
Zeytinyağı