Memet Özer ile Mutfakta - Orman meyveli crumble
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Orman meyveli crumble
Böğürtlen, yaban mersini ve çileği küçük küçük doğrayıp nişasta, bal ve toz tarçınla karıştırıyoruz. Suffle kalıplarımızın içine bu harcı yerleştiriyoruz. Üst harcı için; yulaf ezmesi, badem unu, fındık, toz tarçın, hindistan cevizi yağı ve balı karıştırıyoruz. Meyvelerimizin üzerini kapatacak şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında güzel bir renk alana kadar pişirip servis yapıyoruz.
ORMAN MEYVELİ CRUMBLE İÇİN:
1 su bardağı böğürtlen,
1 su bardağı yaban mersini,
1 su bardağı çilek,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı bal,
Bir tutam toz tarçın
HARCI İÇİN:
1 su bardağı yulaf ezmesi,
Yarım su bardağı badem unu,
4 yemek kaşığı fındık,
1 yemek kaşığı toz tarçın,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı,
4 yemek kaşığı bal