Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Hindi tandır

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Hindi tandır
Kaç Kişilik
2
Hazırlama Süresi
10
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Hindi tandır

Öncelikle hindi tandırın terbiyesi için; domates salçası,biber salçası, soya sosu, tuz, kajun baharatı ve zeytinyağını çırpıyoruz. Hindi butun üzerine bu karışımımızı yediriyoruz. Bir fırın tepsisinin tabanına sarımsak, kuru soğan, kereviz sapı, havuç, kuru erik, biraz mürdüm eriği, taze kekik ve tavuk suyu koyuyoruz. Daha sonra bu sosladığımız hindi budunu karışımın üzerine alıyoruz. Üzerini bir yağlı kağıtla kapatıp daha sonra folyoyla sıkıca kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında öncelikle yüksek ateşte 1 saat daha sonra 160 dereceye düşürerek bir saat daha pişiriyoruz. Bıraktığı suyu süzüyoruz ve bir rondodan geçiriyoruz ve bundan bir sos elde ediyoruz. Daha sonra hindi tandırımızın üzerinde taze nane, nane yağı ve kaju ile birlikte sosu dökerek servis yapıyoruz.

Malzemeler

HİNDİ TANDIR İÇİN:

1 adet hindi budu

TERBİYESİ İÇİN:

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 yemek kaşığı biber salçası,

2 yemek kaşığı soya sosu,

Tuz,

Kajun baharatı,

Zeytinyağı

TABANI İÇİN:

3 diş sarımsak,

1 adet kuru soğan,

2 dal kereviz sapı,

1 adet havuç,

3 adet kuru erik,

4 adet mürdüm eriği,

3 dal taze kekik,

Tavuk suyu

ÜZERİ İÇİN:

Taze nane,

Nane yağı,

Kaju

>

Püf Noktası

Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında öncelikle yüksek ateşte 1 saat daha sonra 160 dereceye düşürerek bir saat daha pişirilmesi...

Videosu da Var!