Memet Özer ile Mutfakta - Sütlü irmik tatlısı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Sütlü irmik tatlısı
Süt, toz şeker ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz. Hindistan cevizi tozu ekliyoruz ve vanilya koyuyoruz. Tekrar karıştırıyoruz ve biraz pişirmeye başlıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca teryeağı ilave ediyoruz. Limon kabuğu ve fındık koyuyoruz. Daha sonra bu karışımı bir kalıbın içine döküyoruz ve buzdolabında bir pasta şeklinde soğutuyoruz. En son erimiş beyaz çikolata, toz Antep fıstığıyla birlikte kestikten sonra böğürtlen ve yaban mersiniyle servis yapıyoruz.
SÜTLÜ İRMİK TATLISI İÇİN:
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
1.5 su bardağı irmik,
1 su bardağı hindistan cevizi tozu,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet rendelenmiş limon kabuğu,
Yarım su bardağı fındık
ÜZERİ İÇİN:
Beyaz çikolata,
Toz Antep fıstığı,
Böğürtlen,
Yaban mersini