Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Sütlü irmik tatlısı

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Sütlü irmik tatlısı
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
15
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Sütlü irmik tatlısı

Süt, toz şeker ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz. Hindistan cevizi tozu ekliyoruz ve vanilya koyuyoruz. Tekrar karıştırıyoruz ve biraz pişirmeye başlıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca teryeağı ilave ediyoruz. Limon kabuğu ve fındık koyuyoruz. Daha sonra bu karışımı bir kalıbın içine döküyoruz ve buzdolabında bir pasta şeklinde soğutuyoruz. En son erimiş beyaz çikolata, toz Antep fıstığıyla birlikte kestikten sonra böğürtlen ve yaban mersiniyle servis yapıyoruz.

Malzemeler

SÜTLÜ İRMİK TATLISI İÇİN:

1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
1.5 su bardağı irmik,
1 su bardağı hindistan cevizi tozu,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet rendelenmiş limon kabuğu,
Yarım su bardağı fındık

ÜZERİ İÇİN:
Beyaz çikolata,
Toz Antep fıstığı,
Böğürtlen,
Yaban mersini

>

Püf Noktası

Buzdolabında soğutulmalı...

Videosu da Var!