Memet Özer ile Mutfakta - İstiridye mantarlı kuskus
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
İstiridye mantarlı kuskus
Bir tavaya zeytinyağı ilave ediyoruz. İçine kıydığımız istiridye mantarlarını ekliyoruz ve yüksek ateşte tuz ve karabiber eşliğinde soteliyoruz. Biraz kuş üzümü koyuyoruz. Daha sonra kuskusu da tavanın içine aldıktan sonra çok az kavurup üzerine et suyu ekliyoruz. Daha sonra taze kekik ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Kuskuslar yumuşamaya başladıktan sonra içine krema koyuyoruz ve biraz daha pişiriyoruz. En sonra parmesan peyniri, tereyağıyla bağlıyoruz ve karemelize soğanla birlikte servis yapıyoruz.
İSTİRİDYE MANTARLI KUSKUS İÇİN:
Zeytinyağı,
1 paket istiridye mantarı,
Tuz,
Karabiber,
1 yemek kaşığı kuş üzümü,
1.5 su bardağı kuskus,
3.5 su bardağı et suyu,
3 dal taze kekik,
Sıcak su,
Yarım çay bardağı krema,
Karamelize soğan,
Rendelenmiş parmesan peyniri,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Pul biber