Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Vişne soslu glutensiz şekersiz browni

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Vişne soslu glutensiz şekersiz browni
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
10
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Vişne soslu glutensiz şekersiz browni

Öncelikle bitter çikolataları tereyağıyla birlikte benmari usulü eritiyoruz. Bir karıştırma kasesinin içinde yumurta, suda ıslattığımız ve ezdiğimiz mutfak robotundan çektiğimiz hurma, kakako, bir tutam tuz ve badem ununu karıştırıyoruz. Kıyılmış ceviz ilave ediyoruz. Daha sonra erittiğimiz çikolatalı karışımı bu karışımın içine ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra bütün karışımı bir tepsi içine serdiğimiz fırın kağıdının üzerine alıyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Vişne sos için; donuk vişneyi bir tavanın içine alıyoruz. Bal, bir tutam tuz, limon suyu koyuyoruz ve pişiriyoruz. Bağlamak için mısır nişastasını biraz suyla açtıktan sonra içine ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Malzemeler

VİŞNE SOSLU GLUTENSİZ ŞEKERSİZ BROWNİ İÇİN:

200 gram bitter çikolata,

3 yemek kaşığı tereyağı,

3 adet yumurta,

10 adet hurma,

2 yemek kaşığı kakao,

Bir tutam tuz,

1 su bardağı badem unu,

Ceviz

 

VİŞNE SOS İÇİN:

300 gram vişne,

2 yemek kaşığı bal,

Bir tutam tuz,

1 çay kaşığı limon suyu

 

BAĞLAMAK İÇİN:

1 yemek kaşığı mısır nişastası,

2 yemek kaşığı su

 

SERVİS İÇİN:

Süzme yoğurt,

1 tatlı kaşığı bal,

Taze nane

>

Püf Noktası

Bitter çikolataları tereyağıyla birlikte benmari usulü eritilmesi...

Videosu da Var!