Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Kuş Üzümlü ve Cevizli Köfte

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Kuş Üzümlü ve Cevizli Köfte
Kaç Kişilik
4-6
Hazırlama Süresi
60
Pişirme Süresi
15

Nasıl Yapılır?

Kuş Üzümlü ve Cevizli Köfte

Bir karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Ardından rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, yenibahar, kimyon, kuru nane, toz kişniş, pul biber, kajun baharatı, karabiber ekledikten sonra yoğuruyoruz. Önceden ıslattığımız ve süzdüğümüz kuş üzümlerini içine ekliyoruz. Biraz kıyılmış ceviz, kıyılmış, maydanoz koyuyoruz ve köfteyi tekrar karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz ve az zeytinyağında kızartıyoruz. Biraz içleri de pişsin diye önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Sosu için; tereyağını kızdırıyoruz. Domates salçasını ve biber salçasını kavuruyoruz. Biraz kajun baharatı ekliyoruz. Üzerine et suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra altını kıstıktan sonra taze nane ve kuru naneyi ilave ediyoruz. Köfteyle beraber servis yapıyoruz.

Malzemeler

KÖFTESİ İÇİN:

500 gram orta yağlı dana kıyma,

1 adet rendelenmiş kuru soğan,

1 diş rendelenmiş sarımsak,

Tuz,

Yenibahar,

Kimyon,

Kuru nane,

Toz kişniş,

Pul biber,

Kajun baharatı,

Karabiber,

1.5 yemek kaşığı kuş üzümü,

Kıyılmış ceviz,

Maydanoz

PİŞİRMEK İÇİN:

Zeytinyağı

 

SOSU İÇİN:

1.5 yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 yemek kaşığı biber salçası,

1 tatlı kaşığı kajun baharatı,

Et suyu,

Taze nane,

Kuru nane

>

Püf Noktası

Köftelerin içinin de pişmesi için kızarttıktan sonra önceden ısıtılan fırında pişirilmesi...

Videosu da Var!