Memet Özer ile Mutfakta - Bisküvili pasta
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Bisküvili pasta
Bir tencereye mısır nişastası, pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Bir fiske tuz ekliyoruz. Sütünü koyduktan sonra topaklanmadan çırpıyoruz. Ardından ocağa koyuyoruz. Koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra bir tane yumurta sarısını ısıları dengeleyerek içine ilave ediyoruz. Sütlü çikolatayı koyup iyice eritiyoruz. En son portakal kabuğu rendesiyle tatlandırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremamızı bir kabın içine döküyoruz. Aralarına bebe bisküvisi koyuyoruz. Üzerini tekrar kremayla kaplıyoruz. En son file bademle süsleyerek servis yapıyoruz.
7 yemek kaşığı mısır nişastası,
1.5 çay bardağı pudra şekeri,
3 yemek kaşığı kakao,
Bir fiske tuz,
1 litre süt,
1 adet yumurta sarısı,
1 paket sütlü çikolata,
2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
ARASI İÇİN:
1 paket bebe bisküvi
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı file badem