Memet Özer ile Mutfakta - Acı hardallı velute soslu hindi köfte
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Acı hardallı velute soslu hindi köfte
Önce hindi köfte için bir harç hazırlıyoruz. Maydanoz, hindi ve tavuk kıyması, galeta unu, tuz, soya sosu, acı chili, tatlı chili, zeytinyağı, karabiber, kırmızı tatlı toz biber, kimyon, rendelenmiş kuru soğan, rendelenmiş sarımsak, pul biber, yumurtayı koyuyoruz. Rendelenmiş muskat ilave ediyoruz. Kabaca köftelerimizi yoğuruyoruz. Panesi için hazırladığımız yerde kaplarda un, tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber karışımı ayrı bir kapta yumurta, tuz karışımı ayrı bir yerde de ekmek kırıntısını tutuyoruz. Yoğurduğumuz köftelerden küçük ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz. Önce una daha sonra yumurtalı karışıma arkasından da ekmek kırıntısına batırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri bir fırın tepsisi içine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz.
ACI HARDALLI VELETU SOSLU HİNDİ KÖFTE
HİNDİ KÖFTE İÇİN:
Maydanoz,
750 gram tavuk budu,
3 adet pirzola,
Tuz,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 yemek kaşığı soya sosu,
1 yemek kaşığı acı chili sos,
1 yemek kaşığı tatlı chili sos,
Zeytinyağı,
Karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 adet rendelenmiş kuru soğan,
2 diş rendelenmiş sarımsak,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 adet yumurta,
Muskat
PANESİ İÇİN:
2 su bardağı un,
Tuz,
Karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
3 adet yumurta,
1 su bardağı ekmek kırıntısı