Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Acı hardallı velute soslu hindi köfte

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Acı hardallı velute soslu hindi köfte
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
10
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Acı hardallı velute soslu hindi köfte

Önce hindi köfte için bir harç hazırlıyoruz. Maydanoz, hindi ve tavuk kıyması, galeta unu, tuz, soya sosu, acı chili, tatlı chili, zeytinyağı, karabiber, kırmızı tatlı toz biber, kimyon, rendelenmiş kuru soğan, rendelenmiş sarımsak, pul biber, yumurtayı koyuyoruz. Rendelenmiş muskat ilave ediyoruz. Kabaca köftelerimizi yoğuruyoruz. Panesi için hazırladığımız yerde kaplarda un, tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber karışımı ayrı bir kapta yumurta, tuz karışımı ayrı bir yerde de ekmek kırıntısını tutuyoruz. Yoğurduğumuz köftelerden küçük ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz. Önce una daha sonra yumurtalı karışıma arkasından da ekmek kırıntısına batırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri bir fırın tepsisi içine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz.

Malzemeler

ACI HARDALLI VELETU SOSLU HİNDİ KÖFTE


HİNDİ KÖFTE İÇİN:


Maydanoz,
750 gram tavuk budu,
3 adet pirzola,
Tuz,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 yemek kaşığı soya sosu,
1 yemek kaşığı acı chili sos,
1 yemek kaşığı tatlı chili sos,
Zeytinyağı,
Karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 adet rendelenmiş kuru soğan,
2 diş rendelenmiş sarımsak,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 adet yumurta,
Muskat


PANESİ İÇİN:


2 su bardağı un,
Tuz,
Karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
3 adet yumurta,
1 su bardağı ekmek kırıntısı

>

Püf Noktası

Pane için izlenecek sıra önemli...

Videosu da Var!