Memet Özer ile Mutfakta - Pavlova
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Pavlova
Bir beze hamuru tutuyoruz. Yumurta akına sirke, mısır nişastası ekliyoruz. Pudra şekeri ile katı hale gelene kadar çırpıyoruz ve ardından bunu 100 derecelik bir fırında yaklaşık bir buçuk saat pişiriyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz. İçine esmer şeker, elma ve ayva dilimleri koyuyoruz. Limon sıkıyoruz. Karamelize olana kadar pişiriyoruz. En son krema ile açıyoruz. Krem şanti için kremayı ve pudra şekerini kıvama gelene kadar çekiyoruz. Fırından çıkarttığımız bezemizin üzerine karamelize ettiğimiz meyveleri koyuyoruz ve en son krem şanti ile süsleyerek rendelenmiş sütlü çikolata ile birlikte servis yapıyoruz.
PAVLOVA
BEZE HAMURU İÇİN:
6 adet yumurta akı,
1.5 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 çay kaşığı sirke
ÜZERİ İÇİN:
100 gram tereyağı,
1 çay bardağı esmer şeker,
Yarım adet limon,
1 adet elma,
1 adet ayva
KREMASI İÇİN:
1 paket krema,
1 su bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
Sütlü çikolata