Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Pavlova

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Pavlova
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Pavlova

Bir beze hamuru tutuyoruz. Yumurta akına sirke, mısır nişastası ekliyoruz. Pudra şekeri ile katı hale gelene kadar çırpıyoruz ve ardından bunu 100 derecelik bir fırında yaklaşık bir buçuk saat pişiriyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz. İçine esmer şeker, elma ve ayva dilimleri koyuyoruz. Limon sıkıyoruz. Karamelize olana kadar pişiriyoruz. En son krema ile açıyoruz. Krem şanti için kremayı ve pudra şekerini kıvama gelene kadar çekiyoruz. Fırından çıkarttığımız bezemizin üzerine karamelize ettiğimiz meyveleri koyuyoruz ve en son krem şanti ile süsleyerek rendelenmiş sütlü çikolata ile birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

PAVLOVA

BEZE HAMURU İÇİN:

6 adet yumurta akı,

1.5 su bardağı pudra şekeri,

1 yemek kaşığı mısır nişastası,

1 çay kaşığı sirke

ÜZERİ İÇİN:

100 gram tereyağı,

1 çay bardağı esmer şeker,

Yarım adet limon,

1 adet elma,

1 adet ayva

KREMASI İÇİN:

1 paket krema,

1 su bardağı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:

Sütlü çikolata

>

Püf Noktası

Krema ve pudra şekerinin kıvama gelene kadar çekilmesi...

Videosu da Var!