Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Yanık domatesli pilav

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Yanık domatesli pilav
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
35
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Yanık domatesli pilav

Öncelikle rendelediğimiz domatesleri zeytinyağının içinde tuz, karabiber ve toz şeker ilave ederek soteliyoruz. Domatesin çiğ kokusu gittikten sonra kenara alıyoruz. Pilav tenceresinin içine zeytinyağı koyuyoruz. Rendelenmiş kuru soğanları ekliyoruz. Soğanlar sotelendikten sonra tereyağı ekliyoruz. Doğradığımız domatesleri de ilave edip çiğ tadı gidene kadar kavuruyoruz. Pirinçleri koyup önceden pişirdiğimiz domates sosu ve tavuk suyunu koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Üstünü kapatıp kısık ateşte dibini hafif tutturana kadar pişirip servis yapıyoruz.

Malzemeler

YANIK DOMATESLİ PİLAV
DOMATES SOS İÇİN:


Zeytinyağı,
4 adet rendelenmiş domates,
Tuz,
Karabiber,
Toz şeker

PİLAV İÇİN:


Zeytinyağı,
Yarım adet rendelenmiş kuru soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet domates,
Tuz,
Karabiber,
2 su bardağı baldo pirinç,
Domates sos,
3 su bardağı tavuk suyu

>

Püf Noktası

Dibinin hafif tutması gerekiyor.

Videosu da Var!