Memet Özer ile Mutfakta - Yanık domatesli pilav
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Yanık domatesli pilav
Öncelikle rendelediğimiz domatesleri zeytinyağının içinde tuz, karabiber ve toz şeker ilave ederek soteliyoruz. Domatesin çiğ kokusu gittikten sonra kenara alıyoruz. Pilav tenceresinin içine zeytinyağı koyuyoruz. Rendelenmiş kuru soğanları ekliyoruz. Soğanlar sotelendikten sonra tereyağı ekliyoruz. Doğradığımız domatesleri de ilave edip çiğ tadı gidene kadar kavuruyoruz. Pirinçleri koyup önceden pişirdiğimiz domates sosu ve tavuk suyunu koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Üstünü kapatıp kısık ateşte dibini hafif tutturana kadar pişirip servis yapıyoruz.
YANIK DOMATESLİ PİLAV
DOMATES SOS İÇİN:
Zeytinyağı,
4 adet rendelenmiş domates,
Tuz,
Karabiber,
Toz şeker
PİLAV İÇİN:
Zeytinyağı,
Yarım adet rendelenmiş kuru soğan,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet domates,
Tuz,
Karabiber,
2 su bardağı baldo pirinç,
Domates sos,
3 su bardağı tavuk suyu