Memet Özer ile Mutfakta - Hindi ragu soslu makarna...
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Hindi ragu soslu makarna...
Sıvı yağ koyduğumuz tavaya hindi kuşbaşını ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip yüksek ateşte kahverengi olana kadar soteliyoruz. Altını kısıyoruz zeytinyağı ekliyoruz. Kuru soğan, havuç ve kereviz sapı ekleyip biraz daha soteliyoruz. Domates salçası ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsak rendesi, worcestershire sos, domates püresi, et suyu, 1 adet kesme şeker, defne yaprağı ekleyip kısık ateşte uzun süre pişiriyoruz. Rendelenmiş muskat, taze fesleğen ve parmesan katıyoruz. Makarna için; tavuk suyu, su karışımı içinde haşlıyoruz. Süzdükten sonra sosun içine alıyoruz. 1 – 2 dk hepsini birlikte pişiriyoruz. Ardından rendelenmiş parmesan peyniri ile birlikte servis ediyoruz.
HİNDİ RAGU SOSLU MAKARNA İÇİN:
Sıvı yağ,
500 gram hindi kuşbaşı,
Tuz,
Karabiber,
Zeytinyağı,
1 adet kuru soğan,
1 adet havuç,
2 dal kereviz sapı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 diş rendelenmiş sarımsak,
2 yemek kaşığı worcestershire sos,
1 su bardağı domates püresi,
1 su bardağı et suyu,
1 adet kesme şeker,
1 adet defne yaprağı,
Muskat,
Taze fesleğen,
Rendelenmiş parmesan peyniri
MAKARNA İÇİN:
1 paket makarna
HAŞLAMAK İÇİN:
Tavuk suyu,
Su,
Tuz