Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası
Kaç Kişilik
3
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
35

Nasıl Yapılır?

Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası

Öncelikle bir tavuk suyu hazırlıyoruz. Tavuk etleri, kuru soğan, havuç, kereviz sapı, yıldız anason, tane karabiber, karanfil, bir dilim limon, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Elde ettiğimiz tavuk suyunu bir tencerenin içine alıyoruz. Didiklediğimiz tavuk etlerini de içine alıyoruz. Biraz içine glutensiz şehriye ekliyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra terbiye hazırlıyoruz. Terbiyesi için; ince kıyılmış zencefil, limon kabuğu rendesi, meksika biberi, yoğurt, karabuğday unu, sarımsak, kimyon, limon suyu, sirke, tuz, karabiber ve yumurtayı çırpıyoruz. Ardından ısıları dengeleyerek terbiyeyi çorbanın içine yediriyoruz. Üzeri için; tereyağı, kuru nane, pulbiber ve sumağı kızdırıyoruz ve servis ediyoruz.

Malzemeler

ZENCEFİLLİ TAVUK SUYU ÇORBASI İÇİN:

2 adet tavuk göğsü,

1 adet kuru soğan,

1 adet havuç,

2 dal kereviz sapı,

1 adet yıldız anason,

Tane karabiber,

1 adet karanfil,

1 dilim limon,

1 adet defne yaprağı,

Su

 

TERBİYESİ İÇİN:

1 dilim taze zencefil,

Rendelenmiş limon kabuğu,

Meksika biberi,

1 su bardağı yoğurt,

4 yemek kaşığı karabuğday unu,

1 diş sarımsak,

1 çay kaşığı kimyon,

Limon suyu,

1 yemek kaşığı sirke,

Tuz,

Karabiber,

1 adet yumurta

 

İÇİ İÇİN:

Glutensiz şehriye

 

ÜZERİ İÇİN:

Tereyağı,

Kuru nane,

Pulbiber,

Sumak

>

Püf Noktası

İçine glutensiz şehriye ekliyoruz

Videosu da Var!