Memet Özer ile Mutfakta - Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası
Öncelikle bir tavuk suyu hazırlıyoruz. Tavuk etleri, kuru soğan, havuç, kereviz sapı, yıldız anason, tane karabiber, karanfil, bir dilim limon, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Elde ettiğimiz tavuk suyunu bir tencerenin içine alıyoruz. Didiklediğimiz tavuk etlerini de içine alıyoruz. Biraz içine glutensiz şehriye ekliyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra terbiye hazırlıyoruz. Terbiyesi için; ince kıyılmış zencefil, limon kabuğu rendesi, meksika biberi, yoğurt, karabuğday unu, sarımsak, kimyon, limon suyu, sirke, tuz, karabiber ve yumurtayı çırpıyoruz. Ardından ısıları dengeleyerek terbiyeyi çorbanın içine yediriyoruz. Üzeri için; tereyağı, kuru nane, pulbiber ve sumağı kızdırıyoruz ve servis ediyoruz.
ZENCEFİLLİ TAVUK SUYU ÇORBASI İÇİN:
2 adet tavuk göğsü,
1 adet kuru soğan,
1 adet havuç,
2 dal kereviz sapı,
1 adet yıldız anason,
Tane karabiber,
1 adet karanfil,
1 dilim limon,
1 adet defne yaprağı,
Su
TERBİYESİ İÇİN:
1 dilim taze zencefil,
Rendelenmiş limon kabuğu,
Meksika biberi,
1 su bardağı yoğurt,
4 yemek kaşığı karabuğday unu,
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
Limon suyu,
1 yemek kaşığı sirke,
Tuz,
Karabiber,
1 adet yumurta
İÇİ İÇİN:
Glutensiz şehriye
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı,
Kuru nane,
Pulbiber,
Sumak