Memet Özer ile Mutfakta - Tatlı Ekşi Acı Soslu Bütün Bonfile
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Tatlı Ekşi Acı Soslu Bütün Bonfile
TATLI, EKŞİ ve ACI SOSLU BÜTÜN BONFİLE İÇİN:
Bonfileyi önce bağlıyoruz ayrı bir yerde salça, tuz, meksika biberi, hardal, portakal suyu, sarımsak rendesi, et suyu ve balı karıştırıyoruz. Daha sonra etimize sıvı ya ile masaj yapıyoruz her iki tarafında tuz ve karabiber ile lezzetlendikten sonra önceden ısıttığımız tavada az bir sıvı yağ ile birlikte bir renk almasını sağlıyoruz daha sonra hazırladığımız sosu tabanın içine döktükten sonra biraz tereyağı ilave ediyoruz. Ve fırında homojen bir şekilde pişene kadar bekletiyoruz.
TATLI EKŞİ ve ACI SOSLU BÜTÜN BONFİLE İÇİN:
700 gram bonfile,
Sıvı yağ,
Karabiber,
Deniz tuzu,
Tereyağı
SOSU İÇİN:
1 su bardağı et suyu,
Worcestershire sos,
Soya sosu,
Yarım adet portakal suyu,
1 yemek kaşığı hardal,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı esmer şeker,
1 adet limon suyu,
Bal,
1 adet meksika biberi,
Tuz,
Sarımsak
BAĞLAMAK İÇİN:
Yanmaz ip