Memet Özer ile Mutfakta - Havuçlu ve zencefilli firik pilavı
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Havuçlu ve zencefilli firik pilavı
Bir pilav tenceresinin içine sade yağı alıyoruz ve ondan sonra üzerine soğanları ilave ediyoruz. Tuz koyuyoruz ve birazcık çeviriyoruz. İçine kıyılmış taze zencefil, taze zerdeçal koyuyoruz ve hafiften pişirmeye devam ediyoruz. Birazcık Antep kuru biberinden kıyıyoruz. İçine ve daha sonra bolca pırasada ekleyip biraz daha zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek karabiber ilavesiyle sebzeler sotelenene kadar pişiriyoruz. İçine acı biber, tatlı biber salçası ve domates salçası koyduktan sonra birazcık kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyu koyuyoruz ve haspir suyu koyuyoruz. Biraz da normal su koyduktan sonra havuçlarımızı içine atıyoruz ve birazcık pişiriyoruz arkasından suda ıslattığımız firik ve bulguru ilave ediyoruz ve güzelce homojen bir şekilde pişiriyoruz. En son taze fesleğen yapraklarıyla birlikte servis yapıyoruz.
2 yemek kaşığı sade yağ,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Taze zencefil,
Taze zerdeçal,
1 adet kuru biber dolması,
2 adet pırasa,
Zeytinyağı,
2 adet havuç rendesi,
Karabiber,
1 yemek kaşığı acı biber salçası,
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tavuk suyu,
Haspir suyu,
Sıcak su,
Tuz,
2 su bardağı firik buğdayı,
1 su bardağı bulgur,
Taze fesleğen