Memet Özer ile Mutfakta - Fıstıklı Kadayıf
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Fıstıklı Kadayıf
Öncelikle kadayıflarımızı erimiş tereyağıyla bolca yağlıyoruz. Kalıbımızın altına kadayıfımızın bir kısmını güzelce basıyoruz. Arası için; bolca Antep fıstığı koyduktan sonra yine aynı işlemi üzeri içinde yapıyoruz. Ayrı bir yerde şerbetini hazırlıyoruz. Su, toz şeker ve limon suyu kullanıyoruz. Fırından nar gibi olan kadayıflarımızın üzerine toz Antep fıstığını koyduktan sonra şerbetini yediriyoruz ve kaymakla birlikte servis yapıyoruz.
FISTIKLI KADAYIF İÇİN:
100 gram tereyağı,
450 gram kadayıf
ARASI İÇİN:
Antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su,
2 su bardağı toz şeker,
Çeyrek limon
ÜZERİ İÇİN:
Toz Antep fıstığı,
Kaymak