Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Fıstıklı Kadayıf

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Fıstıklı Kadayıf
Kaç Kişilik
2
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Fıstıklı Kadayıf

Öncelikle kadayıflarımızı erimiş tereyağıyla bolca yağlıyoruz. Kalıbımızın altına kadayıfımızın bir kısmını güzelce basıyoruz. Arası için; bolca Antep fıstığı koyduktan sonra yine aynı işlemi üzeri içinde yapıyoruz. Ayrı bir yerde şerbetini hazırlıyoruz. Su, toz şeker ve limon suyu kullanıyoruz. Fırından nar gibi olan kadayıflarımızın üzerine toz Antep fıstığını koyduktan sonra şerbetini yediriyoruz ve kaymakla birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

FISTIKLI KADAYIF İÇİN:
100 gram tereyağı,
450 gram kadayıf

ARASI İÇİN:
Antep fıstığı

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su,
2 su bardağı toz şeker,
Çeyrek limon

ÜZERİ İÇİN:
Toz Antep fıstığı,
Kaymak

>

Püf Noktası

Şerbet hazırlanırken su, toz şeker ve limon suyu kullanılması...

Videosu da Var!