Memet Özer ile Mutfakta - San Sebastian Cheesecake...
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
San Sebastian Cheesecake...
Krem beyaz peynirle kremayı çırpıyoruz. İçine toz şeker ilave ediyoruz ve toz şeker yok olana kadar çırpıyoruz. İçine bundan sonra kuru malzemesini ilave ediyoruz. Un, nişasta ve vanilyayı çırpıyoruz. Daha sonra 8 adet yumurtayı tane tane içine yedire yedire çok da fazla çırpmadan ekliyoruz. Bir kağıt koyduğumuz fırın kabının içine bu karışımı döküyoruz. Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında 18-20 dk arasında üzeri kahverengi olana kadar pişiriyoruz. Oda sıcaklığında bekletiyoruz. Daha sonra biraz dolapta beklettikten sonra dilimleye toz Antep fıstığı ve kırmızı meyvelerle birlikte servis yapıyoruz.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE İÇİN:
750 gram krem beyaz peynir,
Yarım su bardağı krema,
1.5 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
Yarım çay bardağı nişasta,
1 su bardağından 1 parmak eksik un,
8 adet yumurta
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı