Memet Özer ile Mutfakta - Cevizli Burma Kadayıf
Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Cevizli Burma Kadayıf
Öncelikle kadayıflarımızı tezgahın üzerinde açıyoruz. Bulabilirseniz burma kadayıf için olan özel burma kadayıf kullanırsanız daha iyi sonuç veriyor. Daha sonra içine cevizleri yerleştirdikten sonra buruyoruz. Önceden bol tereyağı ile yağladığımız fırın tepsisinin içine burarak bir döner şekilde yerleştiriyoruz. Biraz daha tereyağı ve sıvıyağı koyduktan sonra ocağın üzerine alıyoruz ve her iki tarafını da nar gibi pişene kadar çevirerek pişiriyoruz. Ayrı bir yerde şerbeti için birebir ölçekle toz şeker ve suyu kaynatıyoruz. Biraz uzun kaynatıp ağdalı bir şerbet elde etmek istiyoruz. En son toz Antep fıstığı ve kaymak ile birlikte servis yapıyoruz.
CEVİZLİ BURMA KADAYIF İÇİN:
Yarım kilo taze kadayıf,
Yarım kilo çekilmiş ceviz,
250 gram tereyağı,
1 su bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su
SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı
SERVİS İÇİN:
Kaymak