Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Cevizli Burma Kadayıf

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Cevizli Burma Kadayıf
Kaç Kişilik
2
Hazırlama Süresi
30
Pişirme Süresi
45

Nasıl Yapılır?

Cevizli Burma Kadayıf

Öncelikle kadayıflarımızı tezgahın üzerinde açıyoruz. Bulabilirseniz burma kadayıf için olan özel burma kadayıf kullanırsanız daha iyi sonuç veriyor. Daha sonra içine cevizleri yerleştirdikten sonra buruyoruz. Önceden bol tereyağı ile yağladığımız fırın tepsisinin içine burarak bir döner şekilde yerleştiriyoruz. Biraz daha tereyağı ve sıvıyağı koyduktan sonra ocağın üzerine alıyoruz ve her iki tarafını da nar gibi pişene kadar çevirerek pişiriyoruz. Ayrı bir yerde şerbeti için birebir ölçekle toz şeker ve suyu kaynatıyoruz. Biraz uzun kaynatıp ağdalı bir şerbet elde etmek istiyoruz. En son toz Antep fıstığı ve kaymak ile birlikte servis yapıyoruz.

Malzemeler

CEVİZLİ BURMA KADAYIF İÇİN:
Yarım kilo taze kadayıf,
Yarım kilo çekilmiş ceviz,
250 gram tereyağı,
1 su bardağı sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN:
Toz Antep fıstığı

SERVİS İÇİN:
Kaymak

>

Püf Noktası

Şerbetin uzun kaynatılarak ağdalı bir şerbet elde edilmesi...

Videosu da Var!