Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Fırında Tandır Tavuk...

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Fırında Tandır Tavuk...

Tavuk butlarını tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Önceden ısıttığınız tavaya biraz sıvı yağı ilave edin ve iki tarafı güzel bir altın rengi alana kadar pişirin. Tavukları tavadan alın, yanmış yağı dökün. Aynı tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı ilave ettikten sonra kabaca doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını koyun. Biraz soteleyin. Domates salçası ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine domates püresi, çok az ketçap, soya sosu ve biraz tavuk suyu koyun. Bir taşım kaynatın, tavukları üzerine alın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında tavuk etleri kemiklerinde ayrılana kadar pişirin. Ayrılan tavuk etlerini, ayrı bir fırın tepsisine alın. Biraz kendi bıraktığı suyundan üstüne koyun ve tereyağı ilave edip nar gibi olana kadar fırında pişirin. Kendi bıraktığı suyu süzün. Bir sos tenceresine alın. Biraz kaynattıktan sonra biraz krema ve biraz tarhun otu koyup tavuk etiyle birlikte servis yapın.

TARİF VİDEOLARI