Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta - Bolonez ve Beşamel Soslu Lazanya

Cumartesi 11.20 - Yeni Bölüm

Bolonez ve Beşamel Soslu Lazanya

Bolonez sosu hazırlamak için önceden ısıttığınız tencerenin içinde biraz zeytinyağı ile birlikte kıymaları suyunu bırakmayacak bir şekilde kısık ateşte kavurun. Daha sonra içine biraz tereyağı, kuru soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyip soteleyin. Ardından domates salçasını koyup kavurun ve sarımsak rendesi ilave edin. Daha sonra worcestershire sos, et suyu, domates püresi koyun. Defne yapraklarını da atın, daha sonra çıkartmayı unutmayın ve arkasından bunu kısık ateşte gerekirse su ilave ederek minimum yaklaşık iki saat pişirin ve kenarda bekletin. Beşamel sos için aynı miktarda un ve tereyağını kaserolün içine alın, unlar çok kahverengi olmadan kokusu gidene kadar iyice karıştırın. Daha sonra içine soğuk sütü yavaş yavaş ilave edin. Biraz krema ilave edin. Muskat ve tuz ilave edip, sosu kenarda bekletin. Daha sonra fırın kabına önce bolonez sosu üzerine lazanya yaprakları biraz beşamel sos biraz rendelenmiş parmesan tekrar lazanya yaprağı koymak sureti ile kat kat bir bina gibi çıkın. En son kalan beşamelin içine bir yumurta kırıp daha güzel kızarmasını sağlayın ve en üstünü bu beşamel ile kapatın. Üzerine bolca parmesan ekledikten sonra önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirin.

TARİF VİDEOLARI