Memet Özer ile Mutfakta'nın 16 Aralık Cuma günü konukları Ceyhun Fersoy ve Begüm Öner.Memet Özer konukları için ekşili nohutlu pazı çorbası, tepsi kebabı ve Konya usulü höşmerim hazırlayacak.Ekşili nohut ve pazı çorbası için:Yarım bağ pazı,1 su bardağı haşlanmış nohut,Yarım adet soğan,Yarım su bardağı köy eriştesi,Tavuk suyu,2 yemek kaşığı yoğurt,2 yemek kaşığı un,1 adet limon,1 adet yumurta sarısıÜstü için:Tereyağı,Nane,Pul biberYapılışı: Soğanları kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Haşlanmış nohut ve erişteleri ilave edin. Pazıları ekleyin. Yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu bir kaşede çırpın. İçerisine çorbanın suyundan ekleyerek ılıtın. Çorbaya karıştırarak ilave edin. Üzeri için, tereyağında nane ve pul biber yakın ve servis edin.Tepsi kebabı için:3 adet tırnak pide,250 gram az yağlı iri çekilmiş kuzu kıyma,500 gram döş tarafından orta yağlı iri çekilmiş kıyma,1 adet rendelenmiş soğan,2 adet kırmızı biber,4 adet yeşil köy biberi,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,1 tatlı kaşığı kimyon,2 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı domates salçası,Maydanoz,4 diş sarımsak,1 su bardağı yoğurtYapılışı: Bir kase de kıymanın içerisine; soğan, biberler ve baharatları koyun. Yoğurun. Dibini yağladığınız tepsiye yayın. Tereyağını tavada eritin. Salçayı koyarak kavurun. Sarımsak ilave edin. Bu sosu kebabınızın üzerine dökün. Üzerini biber ve domatesle süsleyerek fırına atın. Tırnaklı pideleri doğrayın, tavada tereyağı ile çevirin ve servis ederken pideleri kebabın yanlarına dizin. Arzunuza göre üzerlerine yoğurt dökün.Konya usulü höşmerim için :400 gram kaymak,50 gram tereyağı,2 su bardağı süt,1 su bardağı un,1 su bardağı şekerSüslemek için:Toz antep fıstığıTaze naneYapılışı: Kaymak ve tereyağını tencerede eritin. Unu ilave ederek kavurun. Ayrı bir tencerede süt ve şekeri kaynatarak şerbet yapın. Kavrulan un, iyice renk alınca şerbetini ilave edin. Karıştırarak şerbeti çekene kadar kavurmaya devam edin. Ilık olarak servis edin.Memet Özer ile Mutfakta hafta içi her gün 12.30'da NOW'ta!
DİZİLER
ÖNE ÇIKAN SAHNELER
PROGRAMLAR
ÖNE ÇIKAN VİDEOLAR
“İnternet sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla kullanılan çerezler bakımından tercihlerinizi nasıl yöneteceğinize (Çerez Politikası) üzerinden bakabilirsiniz, kişisel verilerinizle ilgili daha fazla bilgi için (Gizlilik Politikası’nı) ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri belirtilen kapsamda kullanmamızı kabul edersiniz”.