Geri Bildirim

Teknik bir sorun mu yaşıyorsunuz? Size yardımcı olabilmemiz için lütfen bu formu doldurun.

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Para para çorbası

Para para çorbası
Kaç Kişilik
4
Hazırlama Süresi
20
Pişirme Süresi
30

Nasıl Yapılır?

Para para çorbası

Bir tencereye sıvıyağ ekliyoruz. Daha sonra tereyağı ilave ediyoruz. Sarımsakları, domates salçası ve biber salçasını soteliyoruz. Üzerine et suyu ve biraz da normal su koyuyoruz. Karabiber ve tuzla lezzetlendiriyoruz. Haşladığımız nohut ve yeşil mercimekleri içine koyup bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra eriştesini ekliyoruz. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Limon suyu ve kuru nane ekliyoruz. Önceden kızarttığımız ve hazırladığımız kakırtlak hamurlarıyla birlikte servis yapıyoruz. 

Malzemeler

PARA PARA ÇORBASI İÇİN:


Sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Et suyu,
Su,
Karabiber,
Tuz,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
1 su bardağı kare erişte,
Limon suyu,
Kuru nane

ÜZERİ İÇİN:


Kakırtlak

>

Püf Noktası

Kakırtak hamuruyla birlikte sunulmalı...

Videosu da Var!